12 Mayıs 2007

Tunalı'da bir teras

Ankara'da gezecek yer azdır, deniz yoktur, su (hem akarsu hem de musluk) bu bozkır topraklarına az düşer. Haftasonu veya hafta içinde nereye gitsek nerde nefes alsak diye aranır dururuz. Birkaç ay önce kış boyunca gidip geldiğim D&R mağazasının terasında bir Gloria Jean's Coffee olduğunu keşfettim. Nasıl oldu derseniz, zor oldu. Öncelikle binanın en üst katına kadar çıkmak, sonra da etrafa bakınmak gerekiyor. Sonra terasa çıkınca aaa ne güzelmiş diyip hemen oturuyorsunuz. Ankara'da yıkılan yollardan, bozulan düzenden geriye kalan(varsa) ağaçları buradan seyrettim, acaba bu şehir(!) 10 yıl sonra neye dönüşecek diye merak ettim. Yine de bahar gelmiş, güneş çıkmış, mutlu oldum, gülümsedim...

6 yorum:

daphnevega dedi ki...

Aaa :) Yaşasın bu teras, bizi çok kurtaracak bu yaz!:)

gezicini dedi ki...

evet şehir içinde fazla alternatif yok galiba.. bir de not: yaz için limonatası pek güzel!
sevgiler
gorki

Filiz Morkoç dedi ki...

Merhaba gorki, www.itiraf.com da aşağıdaki itirafı okudum ve sen geldim aklıma :-) Sevgiler Filiz.
Yeni Baslayanlar İçin Ankara: 1) Yeni başlayanlar için Ankara AŞTİ'dir. Soğuğun içine işlediği anda başını kaldırıp etrafta denizi aramaz isen kolay alışırsın. 2) Ankara´da deniz yoktur. Deniz kenarında bir kentte bir şekilde bulunmuşsan, denizi seviyorsan, Ankara´yı kısa vadede sevemeyeceksin, hiç kasma. Yine de çeneni kapa, "Ankara iyi güzel de denizi yok abi ya!" gibi düşüncelerini kendine sakla, bu muhabbetleri defalarca kez duymuş olan Ankaralılar pek sevencen davranmazlar, sıcak yaklaşmazlar. Baygınlık verirsiniz. 3) Ankara´da deniz yoktur. alışın. 4) Atakule'de bir halt yok, boşuna meraklanmayın. Çankaya´ya sırf Atakule için tırmanmayın. Ha eğer ben illa bozkır manzarası göreceğim edeceğim deyip de gidecekseniz, hemen aşağıdaki botanik parkına da uğrayın. 5) Ankara´da deniz yoktur. Deniz aramayın. 6) Banliyo trenleri güvenlidir, çekinmeyin kullanın. 7) Kaybolursanız kimseye asla ve asla yol sormayın. Sorduğunuz her yüz kişiden kırkı gitmemeniz gereken yönü, otuzu bambaşka bir tarafı gösterir, kalan otuz da bilmiyorum abi ben buraların yabancısıyım der. 8) Ankara´da deniz yok. yok işte,yok! 9) En popüler buluşma mekanları olan Kızılay Gima´yı ve Dost Kitabevini öğrenin. 10) Tunalı Hilmi Caddesi demeyin. Ankaralılar -muhtemelen- Hilmi´nin güzel bir isim olmadığını düşünüyor olduklarından direkt olarak Tunalı derler. Siz de Tunalı deyin. 11) Ankara´da en güzel mevsim sonbahardır. Tadını çıkarın. 12) Trafikte taş düşemez ama milletvekili çıkabilir. Kırmızı ışıkta sizi bekletebilir, hazırlıklı olun. 13) Son olarak. Hayır, Ankara´da deniz yok! Boşuna aramayın!

gezicini dedi ki...

Filiz merhaba..
burada deniz yok evet. ama bunu devamlı söylememek lazım, üzülüyorummm !
gorki

si-men dedi ki...

gerçekten güzel bi yer olmuş aslında, ama şunu istedim, keşke bütün masalar en uçta olsa! hep tepeden aşağı bakan insan olmak istiyorum ama sürekli duvar diplerinde oturuyorum, kendimi özel müşteri yapıp masa kapatıcam artık!

gezicini dedi ki...

sevgili si-men!
ben uçaktan değil ama yüksek yerlerden korkarım , mümkünse balkonda bile iç tarafta dururum. bu özel müşteri olma halini hep severim . keşke her zaman gittiğimiz yerler olsa, bizi tanısalar mesela.. ama yok olmuyor.
yorumun için teşekkürler..
gorki