13 Ocak 2012

Kızılay AVM

Ankara Kızılay AVM uzun inşaatlardan sonra halkımızın hizmetine açıldı, hayırlı uğurlu olsun :-) 20 bin metrekare alana sahip  olan ve günde 50.000 kişiniz ziyaret etmesi planlanan yeni Alışveriş Merkezinde 110 mağaza yer alacakmış. Benim ilk notlarım :
  • Kızılay'da ben daha tarihi değeri olan bir bina tercih ederdim. Yıllar sonra açılan bina bildiğimiz buz gibi beton AVM' lerden. Değişik veya Kızılay'a özgü bir şey yok.
  • İçerideki mağazalardan ilk gözüme çarpanlar Mango, Mavi, Koton, Bambi ve Beta. Marka olan mağazaların dışında daha az duyulanlar da var.
  • Giriş katında Starbucks Coffee,  Burger King, Popeyes ve Sbarro var. Bildiğimiz fast food dışında alternatif arıyorsanız, yukarı 8. kata çıkmanız gerekiyor. Yukarıdan güzel bir Ankara manzarası var.
  • Kızılay'da temiz tuvaletleri olan bir yer olması güzel. Yeri çok merkezi. İçerde çocuklar için da tuvaletler var. Asansörler çok ve hızlı. Çocuklu aileler de karda kışta içeride rahat gezebilirler.
  • Kızılay Metro istasyonu tam buraya çıkıyor. Bu da bir avantaj.

6 yorum:

dalgaizleri dedi ki...

Tuvaletleri işe yarayabilir. Şekilsiz bina ve orada durması beni rahatsız ediyor. Memleketin alışverişinden başka şeylere ihtiyacı var.

ayçobanı dedi ki...

Bizdeki kent planlama anlayisi "meydan" kulturunu oldurdugunden bu yana karsimiza sekilli ya da sekilsiz, fonksiyonlu ya da fonksiyonsuz yapilardan baska bir sey cikmaz oldu. Senelerdir atil olan bir noktaydi orasi ama Ankara'nin tarihi fotolarina bakinca Zafer meydani karsisinda bir yesil alan oldugunu goruyoruz. Keske kalabilseydi, kent icerisinde yesil bir oasis olarak. Simdi bitkiler, agaclar buyumus olurdu, o kesmekes de bir soluk noktasi olurdu. Biliyor musun Frankfurt'un gobeginde bir parkcik da tavsanlar ozgurce geziyorlar :) Oyle sirin ki bahar goruntusu o minicik yesil alanin tum trafigin, gokdelenlerin arasinda. Ama Ankara'dan haber almak guzel sayende :))

kitap gibi kız dedi ki...

desene kızılay avm'nin temiz tuvaletleri yüzünden metrodaki tuvaletlerin karlarına balta vurulacak:)

gezicini dedi ki...

sevgili dalgaizleri,
şekilsiz bir bina evet. ama senelerce inşaat halinde idi. kullanılır hale gelmesi iyi oldu.
sevgiler

sevgili ayçobanı,
yeni bir vizyon, yeni bir anlayış, ama öncelikle yeni bir BBelediyesi lazım bize. yoksa bu zevksizlik, kalitesizlik devam edecek.
sevgiler

sevgili kitap gibi kız,
temiz tuvaletler benim için çok önemliydi. cidden iyi oldu.
sevgiler
gorki

Benden Bizden dedi ki...

tuvalet konusunda iyi bir alternatif, hatta tekel olmus. Ancak onun dışında estetik değeri hiç olmayan, soguk ve sevimsiz bir bina.

gezicini dedi ki...

evet, ben de tuvalet problemi yaşıyordum, çok iyi oldu. bence de hiç bir değeri olmayan, buz beton bir bina.
sevgiler
gorki