29 Mayıs 2007

YediGöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı, Ankara'ya 2.5 saat uzaklıkta 2900 hektarlık bir alan. Ankara- İstanbul karayolunun 152. km.sindeki Yeniçağa-Mengen ayrımından veya Bolu üzerinden gelmek mümkün. Mengen tarafından girilen yol daha engebeli bozuk ama buna değecek kadar güzel. Bolu tarafından çıkış ise dağların arasından devam ediyor, manzara nefes kesici. Yedigöllere ismini veren Yedi Göl, vadi boyunca yer kaymaları ve vadi önlerinin tıkanmasıyla ortaya çıkan çukurlardan meydana gelmiş. Karadeniz suyunun yardımı ile ortaya çıkan heyelan gölleri Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl isimlerini almış. Milli parkta hakim olan ağaç kayın. Ayrıca meşe ,gürgen, kızılağaç, karaçam,sarıçam ve göknar da bulunuyor. Parkın içerisinde geyik,karaca, ayı, kurt,tilki ve sincap bulunuyor. Parkta piknik
için barbekü yerleri, ahşap masalar ve çeşmeler var. Ayrıca alabalık üretim çiftliğinden balık alınabilir veya balık tutulabilir.
Bizim gibi şehirde betonların içinde yaşayanlar için, böylesine bir doğa harikası bulmak çok zor!

22 yorum:

Defne dedi ki...

Ne çok istedim şimdi oraları gezip görmeyi. Sayende , öncelikli gezmemiz gereken yerler başlığı altında bir listem olacak Görkem, sağol :). Bir de gidip görebilirsem değmeyin keyfime.
Sevgiler.

gezicini dedi ki...

sevgili Defne,
aslında ben de senin yazılarından, fotograflarından ve yemeklerinden faydalanıyorum.
çok teşekkürler
gorki

daphnevega dedi ki...

Merhaba!
Küçükken ailemle Yedigöller'e gidip de çok güzel bir dağ evinde kalmıştık.. Geçenlerde aklıma geldi, ben de arkadaşlarımla giderim diye araştırdım ama tekrar bulamadım aynı yeri.. Burada konaklama konusunda bir bilgin var mı acaba??

gezicini dedi ki...

sevgili Ayse,
biz günübirlik gittik. ama par içerisinde Orman İşletmeye ait bungalovlar var. bu evler için Orman Bölge Müdürlüğüne rezervasyon yapılması gerekiyormuş.
Orman Bölge MD.0374/215 3740
umarım işine yarar.
sevgiler
gorki

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Gorkicigim,

Ben üzerimdeki şu ''evde oturayım lost izleyeyim en çok hareketim yemek yapmak resim çekmek olsun'' isimli miskinliğimi senin resimlerin ve yazıların ile atmaya çalışıyorum da, azıcık enerji lazım bana mümkünse senden alabilir miyim:))

gezicini dedi ki...

sevgili Papatya,
ben de evde otursam, TV seyretsem, film izlesem, hanım hanımcık olsam diyorum ama bakıyorum ki yine geziyorum. bu aralar belki biraz duraklamak lazım, di mi?
sevgiler
gorki

Devletsah dedi ki...

Lise yıllarımda iki aile gidip orada bir hafta kalmış ve çılgınlar gibi eğlenmiştik. Elimden daha büyük salyangozları toplayıp yarış düzenlediğimizi hatırlıyorum... Daha sonra Maldivlerde benzer bir yarış olduğunu görmüş şaşırmıştım. Önalar deniz kabuklarının canlılarından yapıyorlardı. Neyse yarışta tabi salyangoz hızıyla oluyor.. Ama vakit bol. TV yok. Yapacak tek iş ağaçlar arasında dolaşmak. Öğle saati Alabalık havuzundan balık almak o kadar. Lise çağındaki bir çocuk için bile acayip eğlence türetecek iş vardı...

Evde oturuyorum Lost'un sezon son bölümünü tekrar seyredip. İnanamıyorum diye bağırıyorum... Sonra Gilmore Girls'ün hem sezon hem de bütün yayın hayatının son bölümünü seyredip ağlıyorum... Arada da çıkıp fotoğraf çekip sıcaaak diyerek eve kendimi atıyorum. Mutlu muyum neyim???

gezicini dedi ki...

sevgili Devletşah,
ben de hep yürümek farklı şeyler görmek keşfetmek istiyorum. eskiden daha fazla idi bu, artık azalıyor. eskiden okyanus ötesi uçardım, artık yakınlarda geziyorum. meraklıyım halen.
akşamları ben yemek yapmaya çalışıyorum, beceremiyorum, neden ben annem gibi yapamıyorum diyorum. sonra oturup Avrupa Yakasını seyrediyorum, gülüyorum. mutlu muyum, neyim ben de hiç bilemiyorum.
sevgiler
gorki

Selen dedi ki...

Sevgili Gorki,
Ben de Yedigöller'i çok duymuş ve yakın zamanda orada gidip kamp yapmış arkadaşlarımdan da tavsiyesini almış biri olarak verdiğin bilgilere teşkür ediyorum. Gerçekten de bir gezi cinisin sen :) sence en güzel mevsim ne zaman oraları ziyaret için?

gezicini dedi ki...

sevgili Selen
ben de yılllardır gidiyorum gittim diyip yanından es geçmiştim. Mengen'den sonra Devrek gelir ki, benim annemin memleketidir. Sonunda Parka girmeyi başardık. Yağmur çamur da olsa yürüdük.bahar zamanı her yer kuş sesleri :-) okuduklarıma bakılırsa, ağaçların rengarenk oldugu ekim-kasım ayları en güzel zamanlarmış. bu arada yolun her zaman sisli olabileceğini de unutmamak lazım!
sevgiler
gorki

daphnevega dedi ki...

Çok teşekkür ederim :)

gezicini dedi ki...

rica ederim. ayrıca Mengen'den gitmek isterseniz tavsiye edebileceğim bir Otel daha var. geçerken gördüm. Mengen Uygulama Oteli. istersen telefonlarını 0374/3564034
sevgiler
gorki

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Sonbahar en guzel zamanidir oranin. Biz mutlaka kampli gider cadirlarimizda kalirdik...En son gittigimizde ise,toplu tasitla seyahat edip, ickinin etkisiyle nara atan, silah ceken magandalarla da karsilasmistik...

gezicini dedi ki...

alp&ege'nin annesi
benim okuduklarıma göre de sonbahar en güzel zamanıymış. tüm renkler biarada görülüyormuş. inşallah sonbahara da gideriz.
sevgilerimle
gorki

sevdamavisi dedi ki...

canım,
ben de hep gitmk istemişimdir ama bir türlü fırsat yaratamadığım için gidememişimdir. yakınmış da aslında ilk fırsatta kendimi atacağım oralara. çok güzel fotoğraflar. sevgiler

gezicini dedi ki...

sevgili sevdamavisi
ben de hep gitmek isterdim ama kısmet bu seneymiş. inşallah sen de en kısa zamanda gidersin, iyi bir gezi olacağına inanıyorum.
sevgiler
gorki

gezimania dedi ki...

Sevgili gezicini, senin gibi gezmeyi keşfetmeyi seven birileri ile karşılaşmak ne hoş.. Kendi heveslerimi aynada görüyor gibi oluyorum.
Yedigöller gidemediğim yerlerden biri, gene başka baharlara kaldı artık, havalar ısınınca..
Yeni gezilerini takipte olacağım. Sevgiler..

gezicini dedi ki...

sevgili gezimania
ben de elimden geldiğince gezmeyi, keşfetmeyi seviyorum. tabii ki işim, evim,eşim ve sağlığımız uygun oldukça. inşallah nice gezilere!
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

Ben de Nazlıgöl'i merak ettim... Ankara'daki sıcaktan kaçmak için iyi bir vesile olabilir.

Semazem dedi ki...

Ankara'lı okurlar için bir gezi grubu önermek istiyorum : Ayakizi.

Ankara çıkışlı günübirlik doğa yürüyüşleri ya da hafta sonu turları düzenleyen keyifli bir grup. Benim grupla ilgim sadece müşterileri olmam. Ama o kadar neşeli ve keyifli organizasyonlar düzenliyorlar ki mümkün olduğunca duyurmaya çalışıyorum.

Yedigölleri görüp beğenmişsiniz, bir de onlarla gidip gecenin karanlığında, ateşböceklerinn arasında bir yürüyüş yapabilirsiniz mesela...

www.ayakizi.web.tr adresinden sitelerine ulaşılabilir.

Grup ele başı Haşim insanına "Sizi Semazem'den duyduk" gibi bir cümle söylemeniz size fazladan sempati gösterilmesine neden olabilir, kullanabilirsiniz :)

Bu yazının reklam olduğunu düşünürseniz onaylamayabilirsiniz ...

Semazem dedi ki...

Aynı yedi göl ve farklı fotoğraflar görmek isterseniz http://picasaweb.google.com.tr/semazem/2006KasimYedigoller adresini ziyaretiniz beni mutlu edecektir.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş cidden teşkler Bolu yedigöller