15 Mayıs 2010

Köfteci Ramiz

İlk olarak Bodrum Oasis Alışveriş Merkezinde bu köfteciyle tanıştık. Oasis Alışveriş Merkezinde genelde cafe tarzı yerler vardır. Alt katında ise restoranlar vardır. Genelde memnun kaldığımız bir yer olmadı. Tesadüfen Ramiz Köfteyi keşfettik, çok memnun kalmıştık. 
Ankara'da ise Maltepe'deki AVM içerisinde bu köfteciyi görmüştüm. Fakat sonra yok oldu. Şimdi Ankamall içinde açılmış. Her ne kadar Ankamall ve özellikle fast food katı bana gezme konusunda cazip gelmese de gittiğim zaman Ramiz Köfteyi tercih ediyorum. Temiz, düzenli ve özenli. Klasik Ramiz köfte ve kaşarlı Ramiz köfte en çok satılan ürünleri. Açık salata büfesi çok iyi. Fasulye pilakiden turşu çeşitlerine kadar geniş ve taze çeşitleri var. Bir porsiyon Ramiz Köfte 7.95 TL, salata ise 5 TL. Köfteniz ızgarada kızartılmış bazlama , yeşillik ve acı sos ile servis yapılıyor. Köfte çok taze ve lezzetli.
Köfteci Ramiz 1928 Manisa Akhisar kökenli. Ankara'da Antares ve Forum Ankara şubeleri de varmış.

1 yorum:

tuem dedi ki...

ilk bende bodrum da yemiştim ramiz köfteden ankaradakiler onun yerini tutmadı etlik forumdaki köftelere ocağın kokusu sinmiş şekildeydi...