18 Temmuz 2007

İncek yolu


Haftasonu şehirden uzaklaşmak, açık havada olmak iyi gelir. Dışarda kahvaltı yapmak, gazete okumak en sevdiğim haftasonu aktivitelerinden. Oran Şehrinden devam edince, Turan Güneş Bulvarı Ahlatlıbel- Taşpınar- İncek yoluna doğru devam eder. Yeni açılan İncek- Alacaatlı- Ümitköy yolu ile Çankaya'dan devam ederek Çayyolu tarafına kısa zamanda ulaşılabiliyor. İncek yolu üzerinde başkentin stresinden biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için güzel yerler var. Cafe, restaurant, gözlemeci, Tenis Kulübü, bahçeler, havuzlar ve diğerleri. Bu yolun bu kadar hızlı gelişmesinde Ankara TED Koleji kampüsünün, Atılım Üniversitesinin ve diğer okulların da payı büyük. Bu durumda, haftasonu , bahçe, havuz veya gözlemecilerden birine gidelim. Sohbet edelim, gazetelerimizi okuyalım. Yeni haftaya dinlenmiş olarak başlayalım :-)
Posted by Picasa

13 yorum:

Adsız dedi ki...

az dur motorun soğusun görkoş'um kıskanıyorum bakk

gezicini dedi ki...

sevgili Eda,
bu fotografları arşivden çıkardım, maksat blog güncellensin. ya sana ne demeli? her gün yazdıgın o yazılara nasıl yetişiyorsun diye ağzım açık bakıyorum yahu :-)
sevgiler
gorki

daphnevega dedi ki...

Bu yeni açılan yol benim hayatımı kurtardı! Melih Gökçek'le bu kadar bütünleşmiş olmasa daha da çok seveceğim kesinlikle! Çok hoş görünüyor gittiğiniz yer, semaverden çay içmek de çok zevkli.. Ben de bir ara deneyeceğim o civardaki gözlemecileri bu post üzerine! sevgiler!!:)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

bana harika güzargahlar çiziyorsun ,herzaman ki alışveriş merkezi ziyaretlerimden farklı bir ankara gezeceğim ,ne zaman:23 temmuzdan itibaren....

gezicini dedi ki...

sevgili ayse,
ben de bu yola bayılıyorum, hop 15 dakikada Çayyolundasın. Ahlatlıbel'deki Çankaya Belediyesinin yerinde de gözleme yiyebilirsin, hem etraf daha düzgün. Yola devam edersen, bu gözlemeciler çok daha ilerde, sağ tarafta. birkaç tane yer var, hangisi gözüne daha iyi gelirse ona gir. fiyatlar ve ürünler makul. açık havada oturmak iyi geliyor.
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili periliköşk,
inşallah bu yerler hoşuna gider. özellikle isim belirtmedim, çünkü arka arkaya birkaç gözlemeci var.ben kısmetse seçimlerden sonra biraz tatil yapmayı düşünüyorum, bakalım.
sevgiler
gorki

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

incek tenis klubünde 4 yılım geçti:))
sonra hemen onun karşısında Çardak vardır.. hafta sonu kahvaltıları için adresimizdi bir zaman..
bir de marul'a giderdik..
ah ahhh...

gezicini dedi ki...

sevgili Dilayra,
İncek Tenis kulübü nasıl ? hep yanından geçip gidiyorum ama görmedim. bu Çardak nasıl bir yer? bir de son zamanlara İncek Yonca cafe diye bir yer duyuyorum. Marul ile ilgili hem iyi hem de kötü anılarım var. son gittiğimizde büyük ihtimalle orada yediğimiz birşeylerden rahatsızlandık (yaklaşık 2 yıl önce) ve bir daha gitmedik.
sevgiler
gorki

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

incek tenis klubü gayet iyi.. ama benim artık orası ile bir ilgimin olması imkansız. Private bir klüp. özel üyelik sistemi var. havuz, tenis oyalanmak için ideal.

çardak ile ilgili "lezzet durakları" köşemde yazmıştım bir şeyler.. yonca'ya da sık giderdik biz. güzel bir yer orası da. sanırım tavsiye edilebilir:)

Adsız dedi ki...

turkiyede yasamanin cok guzel yani bir pazar sabahi atla arabana boyle guzel bir yerde dur et kahvaltini malesef bizde o yok..
dun aksam esim ile arabaya bindik soyle cocuklarin kosup oynayacagi bizim oturp bir cay icebilecegimiz bir olsada keske oturabilsek diye dusundum bizim sehirde boyle yere biz hasretiz cok kotu cokk inanin turkiyenin kiymetini disarda yasayanlar daha iyi anliyor...
bizim icinde gezin..

gezicini dedi ki...

sevgili dilayra,
senin lezzet durakların benim için çok önemli, mutlaka okuyorum yazdıklarını. Yoncaya da birara gitmek lazım..
sevgiler

sevgili asyayusof,
biz elimizdekilerin kıymetini bilmeyen bir milletiz ne yazık ki. keşke kaynaklarımızın kullanımı konusunda daha özenli ve dikaktli olabilsek. size ve çocuklara da sağlıklı günler dilerim.
sevgiler
gorki

Onur dedi ki...

Ankarada oturupta İncek'i keşfeden nadir kişilerdensiniz.

Adsız dedi ki...

Biz 9 aydır incekte oturan 5 kişilik bir aileyiz. burası muhteşem.yaklaşık 23 yıldır ankaradayım bu şehirde yaşamanın güzel olduğunu ilk defa hissediyorum. doğa, temiz hava, sessizlik, ve huzur özlemi çekenlere buraya taşınmalarını tavsiye ederim. ayrıca yonca kafe sık sık gittiğimiz gelişmelere yeniliklere açık sakin, huzurlu geceleri romantik ve güzel tatlar bulabileceğiniz bir yer. mutlaka deneyin.