Annemin klasik keki. Ana malzemeler sabit kalmak üzere, içindeki diğer malzemelerle oynamak mümkün. Ben bazen havuç/tarçın/cevizli , bazen kakaolu, bazen de elma püreli yapıyorum. Bu kek ise damla çikolatalı. Biraz da koku versin diye tarçın ekliyorum.
Malzemeler.
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1-1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı damla çikolata
aldığı kadar un ( 3-4 su bardağı)
Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kaba eleyin. Karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp, şekeri ekleyin. Mikser ile iyice çırpın. İçine sıvı yağı ve sütü ekleyin, çırpmaya devam edin. Elediğiniz unlu karışımı da ekleyin. En son olarak damla çikolatayı da ekleyip karıştırın. Damla çikolatalar her tarafa eşit olarak yayılsın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Pişen keki biraz soğutup servis tabağına ters olarak alın.
Afiyet olsun!
10 yorum:
Hemen listemi güncelledim... Tarifi ekledim. Elma püresi koyduğunda ne kadar koyuyorsun?
Mükemmel kabarmış görünüyor. Ellerine sağlık Gorki.
Sevgiler,
Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Evdeki damla çikolatası ile denemeyi düşünüyorum.
Sevgiler
Tadına bakmış biri olarak, "Nefiss!" ti diyorum. Ellerine sağlık!
Sevgiler.
sevgili devletşah,
elmayı rendeleyip içine tarçınla birlikte ekliyorum. 1 su bardağı kadar. biraz daha yumuşak bir hamur oluyor.
sevgiler
sevgili burçin,
annemle birlikte yaptığım için sanıyorum, kıvamına alışmışım. bir de oda sıcaklığında ürünler kullanıyorum.
sevgiler
gorki
sevgili özlem,
senin kadar usta değilim, işte ancak bu kadar. umarım beğenirsin!
sevgiler
gorki
sevgili defne,
senin tuzlu kurabiyelerin de muhteşemdi. yahu bunun içinde ne var diyip durmuştum. senin de eline sağlık.
sevgiler
gorki
gezicini,tarifini 1 su bardağı şeker ve daha aza unla yapıyorum,benim klasik değişmeyen kek tarifimdir ,bayılarak yeriz ,yumuşacık mis gibi olur ...ellerine sağlık...
Gorkiciğim,
Çok güzel kabarmış kekin maaşallah, şu slikon kaplardan kullanıyoruz ya çoğumuz artuk, kekin üzerini parlak parlak yapıyor hiç hoşuma gitmiyor, bu yüzden senin kekin tam da ''kek'' gibi durmuş,ellerine sağlık,
sevgili papatya,
ben yine annemden kalan klasik kek kalıplarını kullanıyorum desem:-)fazla klasik miyim bilmiyorum. ama bazı teknoloji ürünlerine pek bir soğuk buluyorum kendimi.
sevgiler
gorki
ben yaptım bu keki biraz önce ama içi pişmedi neden bilmiyorum.
Yorum Gönder