14 Mayıs 2007

Bahar Şenliği


O zamanlar farklı mıydı, biz çok mu gençtik, bilmiyorum.. Bahar şenliği denince aklımıza panayır, eğlence, piknik, alışveriş ve de su savaşları gelirdi. Su tabancaları ile herkes birbirini ıslatır, gülüşür eğlenirdik.. Bu sene farklı bir şenlik gördüm ODTÜ'de, herşeyi fazla ticari gördüm. Algida, Eti, ilaç firmaları, aksesuar , tişört satanlar ve diğerleri. Herkes buradan değil, farklı üniversitelerden gelenler de var, bebeklerini gezdiren anneler de. Kimileri konser alanında kendini dağıtmış, kimisi çimlerin üzerinde sereserpe. Kimbilir, şimdi ben de o yaşta olsam, aynı şeyleri yapardım. Soruyorum kendime ,ben mi çok farklıydım o zamanlar, yoksa günümüzde hayat farklı mı algılanıyor? bilemiyorum hiç ...

8 yorum:

Lapis lazuli dedi ki...

Kimbilir bizim fakultenin inek bayrami da ne olmustur simdi... Bizde de her seyi ogrenciler satardi, cimlerde piknik yapar, can eriklerini tuza batirir yerdik :) Su savasi, yumurta savasi, ketcap savasi...Sonra inek getirilir gezdirilirdi bahcede falan :)
Yillar oldu, ne yapiyorlar simdi acaba, ne kadar kopmusum, hic haberim yok :(

BALDAN TATLI dedi ki...

Haklısınız galiba. Bilkent may day festivallerinde, benim zamanımda çok güzel olurdu. Su tabacalarımız toplarlardı güvenlik görevlileri. Kızardık onlara. Sonra oryantal yarışmaları olurdu. Hey gidi günler..

ipek dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ipek dedi ki...

benim zamanımda bu festivaller daha yoktu bile desem, dinazorluğumu çok mu açık etmiş olurum acaba??
Hala devam ediyor mu bilmem ama Nisan da yapılan Mimarlık Partisi'nin ilki bizim zamanımızda yapılmıştı. Hatta fikir sahibi ve düzenleme komitesinde olan 5 kişiden biri de bendim:))
Ticari olmaktan çok uzaktı, herşeyi kendimiz yapmaya çalışırdık, yiyecekleri bile.. Birincisi çok ses getirip mimarlık fakültesi sınırlarını aşınca, ikinciyi kıyafet balosu olarak düzenlemiştik. O gerçekten çok daha iyiydi. Sonraki yıllarda, bırakın fakülteyi, okuldışından bile katılımın çok yoğun olduğu ticari partilere dönüştü. Neyse ki biz mezun olmuştuk da o günleri görmedik.
Gorki ciğim, bak neleri hatırlattın bana bu yazınla. 20-25 yıl öncesine gittim bir anda..
Hem çok güzel bir konuyu yazmışsın hem de çok güzel yazmışsın sağol.
Sevgiler
İpek
ps: bu arada gloria cafe ye bir gün birlikte gidelim mi? Defne de dönsün, ne dersin?

gezicini dedi ki...

sevgili Cano,
bildiğim kadarıyla inek festivali devam ediyor, hem de oldukca eglenceli bir sekilde. yine de bahar şenlikleri güzeldir, eğlencelidir :-)
sevgili baldan tatlı,
bizim zamanımızda da Bilkent şenlikleri eğlenceliydi, bu sene de eşimin yeğeninden duyduğum kadarıyla güzel olmuş.
hey gidi günler, hey.. gençlik işte!
sevgili İpek,
Mimarlık partileri hala yapılıyor mu bilmem ama benim zamanımda da meşhurdu. demek sen de organizasyonda idin? tebrik ederim!
Gloria Jeans'e gidelim, ne zaman istersen,Defne de gelsin. güzel limonata yapmışlar, içelim. sahi İpek, ev yapımı limonata tarifi versen ?

sevgilerimle
gorki

cekirdeksizuzum dedi ki...

Biz de perşembe akşamı Levent Yüksel Konseri'ne gittik. Aynı şeyleri ben de düşündüm. Hatta eşime ne kadar kot t-shirt giysek de öğrenci olmadığımız belli oluyor dedim:)
Gloria planına sakıncası yoksa ben de talibim:) Sizlerle tanışmayı çok isterim.
Sevgiler...

gezicini dedi ki...

merhaba
en kısa zamanda bu Gloria Jeans işini organize edelim, gelmene çok sevinirim!
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili cekirdeksiz üzüm,
sitende mail adresini göremedim. acaba bana mail adresini gönderbilir misin?
sevgiler
gorki