17 Mayıs 2007

Şahane Düğün

Ankara Küçük Tiyatro. Benim küçük yaşlarımdan itibaren bildiğim yerde, Gençlik Parkı(?!) nin tam karşısındaki büyük bina. Oda Tiyatrosu da burada. İçeriye girdiğim andan itibaren duvarlara, avizelere bakmaktan kendimi alamıyorum. Neden bilmem ama sanki eski Ankara'ya ait izler arıyorum etrafta. Devlet tiyatrosu , 1 Ekim 1949 tarihinde Cevat Fehmi Başkut'un 'Küçük Şehir' adlı oyunu ile burada açılmış.
Oyun. Şahane Düğün. Yazan. Robin Hawdon, çeviren özcan Özer. Oyuncular Meltem Baytok, Okan Şenozan, Tolga Çiftçi, Aslı Kılan, Hülya Gülşen Irmak ve Pervin Ünalp. Oyuncular bize Ferhunde Hanımlar dizisinden tanıdık geliyor. Konu ise evlilik ve insanlar arasındaki ilişkiler. Gelin ve damat evlilik öncesinde ilişkilerini sorgular ve sonrası olayların akışı değişir. Evde TV dizilerini izlemeye o kadar alışmışım ki, böylesine canlı bir oyun seyretmek çok güzel geldi. Daha yoğun olarak oyunları takip etmek lazım, bu güzel oyunlara destek vermek lazım diyerek ayrılıyoruz tiyatrodan.

7 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
küçük tiyatro beni de hep eskilere götürür ve havasında hep sanat kokusu alırım. biraz nemli fakat olgun bir koku. ne zamandır gidemiyorum tiyatroya çok özlemişim. hatırlattığın için sağol. sevgiler

Nezaket dedi ki...

Sevgili Gezicini ! resimlerini de siteni de cok begendim. Ben Bartinliyim, Inkumu cok severim. Yazin gitmektense ben de baharda severim oralari. Sevgilerimle

gezicini dedi ki...

sevgili Sevdamavisi,
ben de kendime kızdım, neden bu kadar uzun zamandır Küçük Tiyatroya gelmedim diye. bu binalarda sanki eski Cumhuriyet yılları devam ediyor.
ah, yaşlanıyor muyum acaba?
sevgiler.
sevgili Nezaket,
benim annem Devrek'li, eşim ise Mengen'li sayılır. bu yüzden oraları gezmek mümkün oluyor.senin Bartın da çok güzel bence. ama güzel İnkumu'na yine gitmek isterim.
sevgilerimle
gorki

Lapis lazuli dedi ki...

Gorki, kizma kendine, sen yine iyi is yapmissin, oyle ya da boyle gitmissin, kirtmissin seytanin bacagini :)
Kim isten gelip de ev kiyafetlerini giyip tv nin karsisinda yaninda cereziyle dizi ardina dizi seyretmek, bir yandan uyuklamak aliskanligini bertaraf eder! Sonra da yanina gidecek arkadas bul, yollara dus, tiyatroya git, bilet al, put gibi otur vs.ile kac kisi ugrasir ki!

Tiyatrolarin durumu yillardir kanayan yara, son geldigi noktayi bilmiyorum ama cok da iyilestigini sanmiyorum. Zor bence, diziler bu hizda giderse :(

BALDAN TATLI dedi ki...

Ne kadar doğru. Zamanında yatırımlar yapılmış özellikle Ankara'daki tiyatrolara. Şimdi varmı böyle yapılar? Tam tersine mevcut yapılar elden gidiyor. Sanata bir saygı yok. Ama şuda bana göre bir gerçek. Tiyatro seyircisi bile değişti. Ben tiyatroya gittiğimde kıyafetlere bile dikkat edilir, ayrı bir özen gösterilirdi. Sanırım bu bende gizli bir yara. Bir anda dökülüverdi kelimeler. Sevgiler..

Şehir Melekleri dedi ki...

Merhaba Gezicini,
Bloglar arasında gezinirken buldum seni. Ben de Salı akşamı Şahane Düğün'ü izledim. Çok keyifliydi. Bu sezon 4 oyuna gidebildim, hepsi de inanılmaz keyifli, güzel oyunlardı. Ama sezon kapanıyor artık, seneye kaldı diğer oyunlar.
Sevgilerle
Zuhal

gezicini dedi ki...

sevgili Cano,
haklısın, bu TV dizileri sinema,tiyatro,opera,baleye kötü etki yapıyor. 5-10 sene sonra acaba ne olacak? bu dizilere son verilsin!
sevgiler

sevgili baldan tatli,
şu anda kullanılan binalar, 1930-1940 arasında yapılmış, artık böyle binalar yapılmıyor, yapılanları da harabe halinde. umarım olanları uzun yıllar boyunca koruyabiliriz.
sevgiler

sevgili şehir melekleri,
öncelikle hoşgeldiniz!! Ankara'da hazirandan itibaren kültür-sanata ara veriliyor, maalesef. inşallah daha yoğun bir sezon görürüz!
sevgiler

gorki