4 Aralık 2011

Cafemiz

Cafemiz uzun yıllardan beri zevkle gittiğimiz bir cafe. Bize üniversite yıllarındayken Arjantin Caddesi piyasasını tanıtması ile gündemimize girmiştir. Arjantin Caddesindeki belki de ilk açılan yer olabilir. Beyaz dekoru, sandalyeleri, salataları, tatlıları ile kalbimizde taht kurmuştu. Ben daha sonra burayı Budakaltı Cafe ile aldatmaya başladım aslında. Budakaltı bana daha samimi, saha sıcak, bahçesi de daha gösterişli gelirdi. Budakaltı 2010 yılında kapanınca biz de Cafemiz'e geri döndük. Gelelim Cafemiz'de neler değişmiş.
Öncelikle burası eski bohem havasından uzaklaşıp daha ortalama bir cafe haline dönüşmüş bence. Arjantin Caddesinin eski havasından uzaklaşmasının, önemli işletmelerin Filistin Caddesine taşınmasının da etkisi vardır herhalde. Biz Kasım ayı içinde bir cuma akşamı oradaydık. Caz müzik eşliğinde yedik, içtik. The Ultimate Jazzy Quintet cuma- cumartesi akşamları caz dostlarına bir şölen sunuyor. Tabii bu arada konuştuklarınızı duyma ihtimaliniz olmuyor. O kadar kusur olacak artık!
Yemekler konusunda çok ayrıntılı yazamayacağım. Sadece eskiden favorim olan Sezar salatanın da eski tadı vermediğini belirtmem lazım ne yazık ki. Sezar salatanın içinde olması gereken kruton yok, salatanın üzerindeki ise parmesan peyniri değildi. Tadı çok ortalama. Arkadaşlarımın içtiği salep çok sıradan, tarçını da yok.
Kısacası Cafemiz bize eski tadı vermiyor artık. Ama yıllardan beri bu işletmeyi ayakta tutmak bir başarı. Mekan akşamları dolu. Bahçesi güzel. Güzel yönlerini de görmek lazım deyip ayrılıyoruz mekandan.
Cafemiz . Arjantin Caddesi, No .19 GOP, Ankara. Telefon. 312/ 467 79 21

2 yorum:

Benden Bizden dedi ki...

bu yazının altına imzami atarım :)
ben de universite yıllarında tanımıstım orayı ve sadece eski yılların hatrına gidiyorum, hos uzun zamandır gitmedim.
dedigin gibi cok ortalama bir yer olmustu en son gittigimde.
yine de canlı müzik guzel bir artı olmus.
tesekkurler paylasım ıcın.

gezicini dedi ki...

ben de tamamen aynı fikirdeyim.
yorum için teşekkürler!
sevgiler
gorki