8 Ekim 2007

sonbahar

Aslında sevmezdim ben bu sonbahar mevsimini. Kazaklar, montlar, soğuk hava derken içim üşümeye başlar hemencecik. Fakat ne olduysa bu sene oldu. Benim gibi bir haziran doğumlu bile, artık havalar soğusa da, yağmur yağsa demeye başladı. Yazlıkları kaldırdım, kışlıklar ortaya çıktı, kazaklar da güzelmiş canım, demeye başladım. Bir de aylardan sonra Ankara'ya yağmur yağdı ya, çok mutlu oldum. (biliyorum sadece 10-15 dakika sürdü diyeceksiniz ama buna da şükür!) Akşamları televizyonun karşısına geçsem, sıcak bir sütlü kahve veya yaseminli çay içsem, battaniyenin altına kıvrılsam, ohh ne keyif. Kışın gelmesini ve kar yağmasını hayal ediyorum, hatta dışarda karda yürümek bile ne güzeldir.
Soğuklar daha gelmeden kısa bir yolculuk yapma vakti geldi. Şimdiden nice sağlıklı, mutlu ve sevdiklerinizle birlikte olacağınız bayramlar diliyorum. Ekim ayındaki son güneşli günleri değerlendirmek üzere...

17 yorum:

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

aynı senin gibi soğuğu özledim,kalın giysileri özledim ...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne güzel yazmışsın, aynen katılıyorum.
Sana da iyi bayramlar Gorki'ciğim.
Sevgiler,

Zamandan Sızan dedi ki...

İHANETEMİ BAŞLADIK NEDİR DÜN BENZER KONUDA KONUŞTUM BİRİLERİYLE..BENDE TAM BİR YAZ ÇOCUĞU OLMAMA RAĞMEN KIŞI ÖZLEDİM BU SENE..ASLINDA BİZ HER MEVSİMİ YAŞAYABİLEN ENDER GÜZEL TOPRAKLARA SAHİP İNSANLAR OLARAK NE KADARDA ŞANSLIYMIŞIZDA HABERİMİZ YOKMUŞ!!! YOKSUN KALANADEK...
HAZIRLA ÇIKOLATALARI...

Filiz Morkoç dedi ki...

Evet evet bende katılıyorum.. bir ağustos çocuğu olarak ilk kez aylar bir an önce geçsin, sonbahar gelsin, kış gelsin, ilk bahar gelsin, bebeğim gelsin isityorum çünkü... Konuyu çok mu dağıttım? Napalımi başka şeylere çalışmıyor kafam, iyice balık akıllı oldum ben hamileyken:-)

cekirdeksizuzum dedi ki...

umarım yağmura, kara hasret kalmayız ve çocuklarımıza eskiden ankarada kışın kar yağardı demek zorunda olmayız.
iyi tatiller görkemcim...

miso dedi ki...

Ben de o kadar özledim ki sonbaharı... Ve kışı... Bu küresel ısınma işine de, ona sebep olanlara da illet oluyorum. (Ekleyeyim dedim, hehe) Bir de tabi fotodaki dağlara dalıp, keçiler gibi gezinmek geldi içimden.

marruu

Nazkız dedi ki...

Günler boyu hiç durmadan yağsa yağmur, barajlarımız dolsa, susuzluk stresi bitse, sonra kar yağsa, kızak kaysak çocuklarımızla, sonra gelse ilkbahar kuşlar cik ciklese, yaz gelse Bodrum'a gitsek; ay ben yine Bodrum'u özledim galiba.....

Deniz dedi ki...

Geçen yıllara göre bu sene çok hoş bir sonbahar var Ankara^da. Yağmur da yağsa muhtesem olacak. Aynen ben de dışarısı soğuk olsa da battaniyeye sarılsam hissini tasıyorum :) Hele de yağmur kokusunu almak için pencereler açılsa!

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Mutlu bayramlar diliyorum Gorki'ciğim.

sunrise dedi ki...

Biliyorum bende de var bu sene, sogugu ozlemek filan. Halbuki ben de yaz delisi bir insandim daha onceden. Galiba insan dort mevsimi layikiyla yasamak istiyor artik. Bu yazdan kalan gunler sonhabara yakismiyor cunku.
Dun aksam elimde zencefilli cayla okudum yazini ama yorum yazmaya bugun tekrar geldim. Bazen kilometrelerce otede de olsa insanlarin duygulari, dusunceleri o kadar ayni ki..
Sevgiyle, guzel bir bayram gecirmeniz dilegiyle..

si-men dedi ki...

ben ki bir ağustos çocuğuyum yaz çocuklarının en sıcağı yaza bu kadar düşkün kışı özler oldum :/ aslında kışa özlem değil yağmura özlem yahu.. melih gökçek yüzsüzce ben bir şey yapmıyorum ki Allahın işine kaldı derken yağmuru karı özlememek işten değil de nedir?

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşım sana da iyi bayramlar... Nerelere yolculuk?

www.lezzetaski.com

bir demet feslegen dedi ki...

Akşamları tv. karşısına geçsem diye başlayan cümlen resmen beni bitirdi..Özlemişim o keyfi..
Bu mevsimde Abant'a gitmeli veya Yedi Göller'e, iyi gezmeler, fotolarını bekliyorum :)
Sevgiler

gezicini dedi ki...

sevgili arkadaşlar,
bıraktığınız yorumlar için tek tek hepinize çok teşekkür ederim. ayrıca hepinizin geçmiş de olsa bayramını kutlar, nice sağlıklı ve güzel bayramlar dilerim
bizim bayram haftasında Manavgat-Alanya civarından başlayan yolculuğumuz Antalya ve Bodrum rotası ile sona erdi. soğuk ama güzel günler geçirdik. artık eve döndük. en kısa zamanda yeni fotoğraf ve yazılarda buluşmak üzere.
sevgiler
gorki

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

merhaba, misafir geldim, serinligi hissettim serinlige ihtiyac duydugum bu yerlerde.. ozlemisim battaniyenin altina girmeyi, gozumu kapattim bir kedi oldum battaniyenin altinda:)

Adsız dedi ki...

aksamları özellıkle de hafta sonları sabahlayıp fılm keyfı yapmaya basladım..sıcacık evımde:) kanepeme uzanıp, uzerıme battanıye alıp, bı yandan da bırseyler ıcerek fılm ızlemek ne buyuk keyıfmıs:) hatta evet evet dedığın gıbı kar yağsa dısarda dımı:))

sevgıler
fıdan

gezicini dedi ki...

sevgili gulteinen
hosgeldin, yine beklerim.

sevgili fidaneli
soguk gunlerde artık sıcacık evlerde olmak ne buyuk luks degil mi?

sevgiler
gorki