29 Ekim 2007

Cumhuriyetimizin 84.yılı kutlu olsun!


Ey Türk gençliği!
Birinci vazifen, Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk İstikbalinin evladı!

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

20 Ekim 1927




8 yorum:

Deniz dedi ki...

Bugün okuyalım diye yazmış. "Olabilir" dediği her şey oldu maalesef. Yine de bu bağlılık başkalarında olmadığı için inancım devam ediyor... Bayramın kutlu olsun :)

Adsız dedi ki...

Atatürk Diyor ki: ”Demokrasi ilkesinin en çağdaş ve en akılcı uygulamasını sağlayan yönetim şekli Cumhuriyettir.” “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister.” Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir. Cumhuriyete sahip olmak yeterli değildir. Ona layık olmak da gereklidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, bizlere bugünlerimizi veren Ulu Önder Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Özellikle bugünlerde Türk Bayrağımızı her yerde dalgalandıralım.. İstanbulun bazı semtlerinde seyrek seyrek bayrak asımı olsada bazı semtler adeta kıpkırmızı eğer bayrağın yoksa bence büyük bir eksiklik..

CUMHURİYETİMİZ KUTLU OLSUN!..

reality dedi ki...

Geçmişte olsa Cumhuriyet Bayramımızı kutlarım.Güzel bir blogunuz var.Ben yeniyim ve Ankara'
lıyım.Esen kalın..

Filiz Morkoç dedi ki...

29 ekimde kaldın nerelerdesin be şeker?

Nihat Demirkol dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Nihat Demirkol dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
gezicini dedi ki...

sevgili deniz,
sevgili eda,
sevgili reality,
sevgili filiz,
yorumlarınız için teşekkür ederim. ben buralardayım. en kısa zamanda yeni yazılarda görüşmek üzere.
sevgiler
gorki

Nihat Demirkol dedi ki...

Bu notu bırakıyorum çünkü arkadaşısınız...

ben her şeyi arşive kaldırmışken adımı gördüğü yerlere dengesiz, terbiyesiz, pabuç bırakmayın ona diyen ve bana bir yazı daha yazdıran eda suner'in EN ÇARPICI YÜZÜ... buyrun: Eda Suner ve İçki Reklamı

http://yeldegirmenlerinekarsi.blogspot.com/2007/11/eda-suner-ve-iki-reklam.html