4 Haziran 2007

Bozkırın ortası Cafe

Güzel bir haziran ve güzel bir cuma günü idi. Benim için mayıs ve haziran ayları, yılın en güzel zamanlarıdır. Doğum günüm olan 1 haziranı da çok severim. Havanın ne çok sıcak ne de soğuk, gündüz güneşli ama gece soğuk zamanlarını severim. İşte böylesine güzel bir haziran günü, 11 kişi, Tunalı Hilmi Caddesindeki Cafe des Cafes'de buluştuk. İpek ile Devletşah Ankara'dan gitmeden önce bir toplantı yapalım demiştik ve sonunda bu düşünceyi gerçekleştirebildik. İpek sağolsun, Cafe'nin arka bahçesindeki uzun ahşap masa tam da bize göreydi. Hatun kişiler Devletşah,İpek, Özlem, Yıldız, Kıymet, Defne, ben, Deniz, Pino, Bengi ve Melike olarak masaya sıralandık. Devletşah kendi el yazısı ile herkese limonata tarifi yazmış. Kızlardan bazıları mesai için erken kalkmak zorunda kaldı, bazıları ise daha uzun zaman oturdular. Hayat, Ankara, kitaplar, bloglar, yarışmalar, çocuklar derken saatler hızla geçti. Güzelim Haziran gününde birden gök gürlemesi ve yağmur! Benim doğumgünüm böylesine bereketli geçti. Masanın üzerindeki şişeler ise günün konusu olarak gündemi işgal etti :-)
Devletşah ile daha sonra İstanbul'da buluşmak üzere, en kısa zamanda hazırlıklara başlayalım diyorum. Hem belki biz de burada bu toplantıları düzenli olarak yaparız, ne de güzel olur !

18 yorum:

Defne dedi ki...

Görkemciğim,
böyle güzel insanlarla tanışmak öyle hoş duygular yaşattı ki bana. Yapmacıksız ve keyifli anlar geçirdik. Nice sağlıklı ve mutlu yaşlara böyle keyifle girersin umarım. İkimizin bir tarafının aynı memleketli oluşu da çok özel bir tesadüftü bana göre. Hep görüşebilmek dileğiyle...

Devletsah dedi ki...

Gorkiciğim;

Çok güzel bir gündü. Akşam eve geldiğimde içimde acayip bir mutluluk ve huzur vardı. Üstüne 3 bölüm Friends seyrettim. Onların kafedeki hallerini seyrederken "biz de bugün böyleydik" demeden edemedim.

Tekrar çok teşekkür ederim. Artık sizden İstanbul gezisi bekliyoruz...

Selen dedi ki...

Sevgili Gorki,
Yeni yaşın kutlu olsun. Devletşah'a güzel bir veda, sana da güzel bir kutlama olmuş anlaşılan...

gezicini dedi ki...

sevgili Defne,
ben de çok memnun oldum, inan ki! orada bulunan insanların hepsiyle tanışmış olmaktan da çok mutluyum!
hemşeri olmamız ise ayrı bir durum, benim arkadaşlarımın çoğu ile bir taraftan hemşeri çıkarız biliyor musun?
sevgilerimle

sevgili Devletşah,
ben de o akşam eşimin benim için düzenlediği doğumgünü partisine gittim, üzerimde bir mutluluk hali!
senin limonatayı ikram ettim, pek sevildi.
sen gitmeden belki bir daha görüşebiliriz, ne dersin?
sevgiler

sevgili Selen
evet, Devletşah'ın deyimi ile bir taşla iki kuş vurmak oldu! tüm duygular biraraya geldi, güneş ve yağmur da birbirine karıştı.

çok sevgilerimle
gorki

bembi dedi ki...

ah gezicini, niye pasta kesmedik biz :( olsun ama tatlı tatlı sohbetler ettik o da sayılır di mi :))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

merhaba ,ne güzel ekibi kurmuş ve ne güzel vakit geçirmişsiniz...ne çok ihtiyacım var öyle masa başı sohbetlerine ,imrendim doğrusu ,doğum günün ,yeni yaşın kutlu olsun ....

Filiz Morkoç dedi ki...

Bende çok özendim şimdi o masa başı sohbetinize.. Ne güzeldir dimi hayatın karmaşından uzaklaşıp, kız arkadaşlarla vakit geçirmek.. Ankarada kaldığım bir yıl boyunca gittiğim kafeleri hatırlıyorumda.. Arjantin caddesindekiler favorilerimdi.. Eğer buluştuğunuz yer tahmin ettiğim yerse ıspanak soslu bir krepleri vardı ve ahçıbaşı sosun tarifini vermeyinde oturup kendim denemiştim ve çok yaklaşmıştım da:)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Gorkicigim,
Pek bir özendim bu bulusmanıza, arkadaşlıklarınız daim olsun inşallah,
Ben de Ankara gezimde Tunalı caddesinde bulunmuş ve çok sevmiştim.

Sevgiler,

Devletsah dedi ki...

Gorkiciğim;

Biz yine öğle kaçamağı yapalım... Bu defa sana yakın bir yerler olsun.

gezicini dedi ki...

sevgili bembi
senin doğum günün ne zamana? o zamana pasta keseriz, olmaz mı?
sevgiler

sevgili perili köşk,
bu taraflara gelirsen haberimiz olsun, yine sohbet ederiz birlikte, olur mu?
sevgiler

sevgili aklımdakiler,
aaa evet içinde ıspanak üzeri soslu bir krep var, hatta ben de onu yedim. hiç fena değil, malzemeleri bol tutulmuş. ama ben de evde yaparım bunu dedim!
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili papatya,
evet Tunalı eskisi gibi olmasa da çekim merkezi. yeni yıkım-bozma çalışmaları yüzünden eski keyfi kalmadı artık. olsun yine de güzel!
sevgiler

sevgili devletşah
ben seni ilk fırsatta arayacağım.
öpüyorum seni.
sevgilerimle
gorki

gezicini dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ben Cafe des Cafe bulusmasi ile ilgili olarak Devletsah'in sitesinde yazacagimi soylemistim. Ama bir supriz yaparak (bana da surpriz bu!)Gezicini'nin sayfasini seciyorum!!! Oncelikle bulusmaya katilan butun blogculara sevgilerimi yolluyorum. Cok cok guzel bir ogleden sonraydi... Ankaramizin blogcularini internet araciligiyla degil yuzyuze tanidigim icin kendimi sansli hissediyorum. Bir dahaki bulusmada gorusmek uzere diyorum...

gezicini dedi ki...

bu güzel sürpriz için teşekkür ederim !(bana da sürpriz oldu!) ben de geldiğin için sana teşekkür ediyorum, ben de çok güzel zaman geçirdim. seninle tanışmak keyifti!
inşallah bir sonraki buluşmaya tekrar görüşmek üzere!
sevgiler
gorki

Deniz dedi ki...

Sevgili Gorki, şimdi "haydi toplanıyoruz" dese birisi hemen gelirim :) Pazarda domatesi geçen sene "Yaza son veda, hadi domatese geel" diye satıyorlardı. Biz de Devletşah'a veda derken bir son veda daha yapacağız galiba... Her ne kadar başlangıç onun adı ile olsa da, bu ekip kopmaz gibi geliyor :)

gezicini dedi ki...

deniz
en kısa zamanda haydi toplanalım demek istiyorum. en kısa zamanda görüşmek üzere!
sevgilerimle
gorki

anne ve cocuk dedi ki...

selam...guzel bir blog.sevgiler..

gezicini dedi ki...

sevgili anneve cocuk
cok tesekkur ederim, yine beklerim.
sevgiler
gorki