14 Haziran 2011

Kes1 Döner

Alışveriş Merkezlerindeki Fast Food katlarını sevmiyorum. Bunalıyorum, içime daraltılar geliyor. Özellikle kapalı yere hiç dayanamıyorum. Panora arada sırada gittiğimiz yerlerden. Tesadüfen döner için Kes1 Döneri denemek istedik. Porsiyon yani tabak olarak veya ekmek arası seçeneklerinin yanında gobbit, dürüm, sandviç gibi seçenekler de var. Ben geçen yazdan kalma alışkanlıkla, gobbit arası döner istedim. Yanına da ayran. Korkarım tekrar yemem zor. Ekmek çok sertti, bayat diyemem ama sert. İçindeki döner az ve yağlıydı. Belki yağlı eti sevenler olabilir ama döner için daha iyi seçenekler var. Alışveriş Merkezlerinde seçenekler çok diye düşünüyorum ama nedense döner konusunda iyiyi yakalamak oldukça zor oluyor. Bir gobbit döner+ayran için 12 TL ödedim diye hatırlıyorum. Sonuç olarak son derece sıradan bir lezzet bence.

9 yorum:

Berceste dedi ki...

O firmaya birsey soylemek istemem ama genel birsey hatirlatacagim, doner denince...

Artik donere de soya kiymasi konulur oldu, GDO'lu olma ihtimali epeyce yuksek, onu hatirlatayim istedim...

Hande dedi ki...

Ankara'da süper döner yemek istersen Süha'nın Yeri diye Bestekar'da bir yer var..Sadece öğlen 12:00-14:00 arası yolu düşerse mutlaka dene..Gerçek etten ve meşe kömüründe pişmiş, dehşet bir lezzet..

B'r'cm'marinmabed' dedi ki...

Alışveriş merkezlerindeki o uğultu beni de hasta eder hep,ama napalım doğayı kendi ellerimizle katledip, gezecek yerler alternatifi olarak da kapalı mekanlar yaratıyoruz kendimize..

gezicini dedi ki...

sevgili berceste,
bu GDO lu yiyecekler konusunda acayip karmaşa var. bunu duyduğum iyi oldu. soya kıyması konusunu da hiç bilmiyorum. teşekkür ederim!
sevgiler

sevgili hande,
Süha'nın yerini çok duydum ama hiç gitmedim. mutlaka bir gün gitmek istiyorum.
sevgiler

sevgili tülgün,
gidecek yer yok evet. keşke daha çok parklar bahçeler olsa!
sevgiler
gorki

Berceste dedi ki...

Aslinda karmasa yok, ihtimal olanlar acik ve net. Ama islenmis urun olarak giriyor Turkiye'ye. Tohum saglam deseler de bazi togumlara da izin cikti. Islenmis urun olarak girenler hakkinda da kimse sesini cikartmiyor. Cok unlu bir kitapci, ithal patlamis misir satiyor mesela, uzerinde kanola yagi ile kizartilmistir diyor, hem misir, hem kanola yagi, guvenip alabilir misin? Gene cok unlu bir likor firmasi dogal menseyli alkol yazmis, etil alkolun dogadan elde edileni kimden elde ediliyor? Misir! Kactir arayip soruyorum, mudurumuze danisip geri donelim diyorlar, geri donen falan yok! Soya saglam olsa bile Turkiye'de(ki bu da bana inandirici gelmiyor, zira soya yapisi geregi cok cabuk hastalanan, boceklere yem olan bir bitki imis. GDO yoksa mutlaka pestisidlere yani bocek ilaclarina maruz kalirmis) islenmis soyanin saglam olamayacagina ben ikna oldum. Senin aklindaki karmasiklik nereden ileri geliyorsa, hemen cozelim!

gezicini dedi ki...

sevgili berceste,
uzun cevabın için teşekkür ederim. konuyla ilgili son derece ayrıntılı bir açıklama.
yine blogunda konuyla ilgili yazarsan, ben de okurum.
sevgiler
gorki

Berceste dedi ki...

Elbette yazarim ama zaten hali hazirda epeyce yazi var bu konuda Berceste'de.

http://berceste.blogspot.com/2011/04/botany-of-desire.html

http://berceste.blogspot.com/2010/12/miss-cilek-gdo-atolye-cocuk-evi.html

http://berceste.blogspot.com/2009/10/genleri-ile-oynanms-tohumlar-yemek.html

http://berceste.blogspot.com/2010/08/yemiyorsak-sebebi-var_20.html

http://berceste.blogspot.com/2010/10/101010-gdo-orucu-ve-fikir-sahibi.html

Arama kismina GDO yazinca daha da fazlasi cikacaktir karsina. Ayrica Facebook'ta Fikir Sahibi Damaklar'i takip edebilirsin.

Sevgiler
Dilek

gezicini dedi ki...

tamam sırayla okurum. teşekkürler!
gorki

Unknown dedi ki...

Çok güzel anlatmişsın. Bu gün gimartta gobit arası döneri denemek isyedim. Gobit gerçekten çok sert bayat ekmek hissi veriyor. Ayrıca fiyat çok abartılı 19 tl. Bu fiyata birçok seçenek var tavsiye etmem kesinlikle.