24 Mayıs 2011

Liva ve pasta

Tam da şimdi zamanı geldi. Yaza uygun bir pasta ile Liva pastanelerini hatırlamak istiyorum. Benim eskiden hatırladığım zamanlarda biz Çankaya'da köşkün hemen arkasında otururduk. Orada bir Angora pastanesi vardı ki tüm mahallede meşhurdu. Biz tüm arkadaşlarla oturur özellikle 'rokoko' yerdik . O ne diyenlere dondurma+pasta diyebilirim kısaca. Angora pastanesi Turan Güneş Bulvarı'na taşındı, biz de Oran Yolu civarına. Son zamanlarda Angora kadar hatta bazen Angora pastanesinden bile daha iyi olan 'Liva Pastanesi' var hayatımızda. Doğum günü, özel gün, yıldönümü derken devamlı Liva'dayız. Pastaları kadar yemekleri de iyi. Bahçeli 3. Caddedeki en uğrak yerimizdi, şimdi ise Yıldız Liva favorimiz. Hamamönü Liva ise tamamen ayrı bir concept, yeri ve konak yapısı olarak çok özel. Resimdeki çilekli pasta ise oğlumun tercihi!

14 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Ah evet hatırlıyorum biz de oralardaydık o dönem ve dondurmasını çok severdik.

Limonlu Turta dedi ki...

Biz iki gün önce Ümitköy'deki Liva'daydık Selin'le. Çok ciddi hayal kırıklığına uğradım. Servis inanılmaz yavaş. Bir de üstüne uyarılınca suratları on karış asılıyor, niye geldin o zaman der gibi bakıyorlar. Dondurması kötüydü ve koydukları Waffle o kadar bayattı ki! Bir de Selin'e verdikleri şu doğum çikolatası Selin'i fena halde ishal etti. Kendi pastalarını bile tanımıyorlar. Selin'in seçtiği pastanın kekli olup olmadığını sorunca evet, içinde de kakaolu krema var dediler. Sırf krema çıktı, üstelik margarin kokuyordu. Bir daha kolay kolay Liva'ya gitmem herhalde:( En azından Ümitköy'dekine.
Öperim,
ç.

B'r'cm'marinmabed' dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
B'r'cm'marinmabed' dedi ki...

canım pasta istediii...Çok yakında mekan tasarımlarıyla ilgili yorumalrımı yayınlayacağım, acaba hangi livayı incelesem ilk önce:))

gezicini dedi ki...

sevgili betül,
eski Angorayı bildiğine göre buralardan arkadaş olabiliriz, değil mi?
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili çiğdem,
Ümitköy benim bölgem olmadığı için, hiç gitmedim, görmedim, yorum yapamam. her bir şubenin sahibi de farklı galiba. Yıldız çok yeni, bize çok yakın ve genelde iyi. pastaları da iyi. Angora ile karşılaştırıyorum devamlı. geçenlerde arka arkaya ikisinden de çilekli pasta aldık, tüm aile, annem babam, Hakan, Yiğit ben denedik. Liva çok daha iyiydi.
Yine de her zaman aynı olmayabilir.
bu tarafa gel de, birlikte gideriz, test ederiz.
prensese sevgiler!
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili Tülgün,
yakında Biscotti Mia yazacağım. artık orayı da incelersin. biz komşu olduk, takılıyoruz Merve'ye de :-)
sevgiler
gorki

B'r'cm'marinmabed' dedi ki...

aa,super, evet onu da yazacağım,bir iki aksaklık gözüme çarpıyor orda da, ama komşu olduk derken, çankaya'dan gittiniz mi yoksa? Bu arada bir gün de park caddesindekilere göz atalım beraber, sen lezzetlere bak,ben mekana:)))
tülgün

gezicini dedi ki...

yok işim dolayısı ile tüm gün Köroğlu yakınındayım da. oraya da gidiyorum, veya ofise sipariş veriyoruz. bizim ofisteki İtalyanlar da seviyorlar orayı. kahvelerini de orada içiyorlar!
tamam, Park caddesi yapalım bir ara!
sevgiler
gorki

Gezi/yorum... dedi ki...

Liva'nın pastaları her zaman güzeldir.. ama bazı bloglarda görüyorum evde öyle pastalar yapıyorlarki tablo gibi onlar daha güzel :)
güzel bir resim olmuş elinize sağlık..

berrin dedi ki...

benim favorim
farabi liva

gezicini dedi ki...

sevgili gezi/yorum,
evde yapılanlar tabii ki daha sağlıklı ve daha doğal. ama yine de pastanede yapılanları da yiyoruz severek. ben evde pasta yapanlara sadece uzaktan bakıyorum, yok bende öyle beceriler.
sevgiler

sevgili ilahi tatlar,
emin olun, sizin evde yaptıklarınız muhteşemler!
farabi liva ile çok tanışmıyorum. belki bir kaç kez uğradık. bir de oğlanın doğum günü pastasını orada yaptırdık. ama çok iyi değildi.
sevgiler
gorki

Hülya dedi ki...

Nisan'da kardeşimin doğum günü pastasını (pastayı kendim yapacak vaktim olmadığından) evimize yakın olduğu için Yıldız-Liva dan aldık...
Oğlumun isteği üzerine çikolatalı...
Hayal kırıklığına uğradım hiç kimse sevmedi...
Daha sonra analttığımda bir çok arkadaşımdan da aynı tepkileri aldım.

Bir de Güvenlik Caddesi'nde Melis pastanesini denemeni öneririm hem çok hafif hem de fiyatlar Liva'ya göre daha makul...
Liva'daki pasta fiyaskosundan sonra arkadaşımın doğum günü için Melis'den aldığımız pasta nefisti...

Güzel pastalar tadında günler dileği ile....

gezicini dedi ki...

sevgili hülya,
hem kişisel olarak, hem de ailece Liva bizim sevdiğimiz bir yer.
ama gününe göre farklılıklar olabilir tabii ki.
Melis pastanesini ise hiç bilmiyorum. mutlaka denemek lazım!
teşekkürler
gorki