15 Ağustos 2007

yine pazarlardan


Yine Bodrum cuma pazarından. Özellikle çevre köylerden gelenlerin sebze meyvaları çok taze, zaten bizim marketlerden aldığımız ürünlerden de çok farklı. Renkleri canlı, tadları yerinde. Deniz börülcesi var ama eylüle daha bollaşır, çuval çuval satılır Bodrum'da. Kaktüs meyvasından alıyoruz annemle, toplaması kadar soyması da ayrı bir beceri gerektiriyor. Ama meyvanın tadı çok güzel. Hatırlıyorum da Sicilya'da bu meyvanın dondurması ve likörü de yapılır, yemek sonrası tatlı niyetine yenir. Bir de Bodrum'da her yerde bulunan kuru satıyor teyzeler. Burada kuru çaya veya süte batırarak yeniyor. Tadı oldukça güzel...

6 yorum:

Deniz dedi ki...

Zeytin satılan tezgah neredeyse, ben oradan kaçarım. Çünkü orada durursam, hepsini yemek isterim... Fotoğrafa yakından bakmak için tıkladığımda, resmen ağzım sulandı :) Ne pisboğazmışım. Yerel pazarlardan alışveriş yapması hem zevkli hem de renkli :) Bu arada döndüğüne sevindim. Görüşmek üzere!

Adsız dedi ki...

Pazar gibisi varmı ya bir ara bazı pazarlar kalkmıştıda nasıl üzülmüştüm

cekirdeksizuzum dedi ki...

Pazarda ürünler gerçekten çok taze oluyor, hiç marketlerdeki gibi değil. Ben de fırsat buldukça pazardan alışveriş yapmaya çalışıyorum.
Sevgiler...

gezicini dedi ki...

sevgili deniz,
ben de bayılırım zeytine, özellikle de yeşil çizik zeytine. gelirken alıyorum ama o da hemen bitiveriyor :-(
en kısa zamanda görüşmek üzere!
sevgiler

sevgili edasuner,
ben de seviyorum pazarları, her ne kadar taşıması zor olsa da. görüntü çok cezbedici!
sevgiler

sevgili özlem,
masrketlerde domates bulmak bile sorun. mesela ayaş domatesi için pazara gitmek lazım. ben de mümkün oldukça pazara gidiyorum..
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

BU pazar sabahi acayip bir hasretle uyanmisken, bu bloga yolum dustu. Bir baktim bizim pazar, hersey o kadar tanidik, o kadar da hala ayni. Fotograflara uzun uzun baktim, inceledim, semizotunu cok ozlemisim. zeytinler ona keza. Ben benim memleketi cok ozledim esasen.
Sevgiler
Sanemcetamin.blogspot

gezicini dedi ki...

sevgili sanem,
biz de marketlerden bıktık, yine en iyisi pazarlar deyip geri geldik. herşeyin en iyisi, en tazesi. yine gelirsin buralara, sebze meyvalar seni bekler buracıkta..
sevgiler
gorki