29 Nisan 2007

Little Miss Sunshine


Amerikan filmleri benim için hoş ve boştur. Aynı tarz şeyler, aynı kişiler, aynı konular, vesaire. Ama bazen bu düşüncemi değiştirecek filmler de oluyor, mesela Türkçe'ye Küçük Gün Işığım olarak çevrilen, 2006 ABD yapımı bir film. Anne, baba, iki çocuk , dayı ve büyükbaba. Hayat sadece kazananlar ve kaybedenlerdir diyen bir baba Richard, savaş pilotu olmak isteyen abi Dwayne, intihar etmek isteyen dayı Frank, herkese aile olmanın önemini anlatan anne Sheryl, uyuşturucu bağımlısı büyükbaba ve tabii ki şirine Olive. Küçük kızın güzellik yarışması için hep beraber yola Kaliforniya'ya yola çıkan bir aile, yolda olan aksilikler, kaybolan hayaller, umutsuz insanlar ve annenin de katkısıyla, ailenin önemi.
Bizde son günlerde popüler kültürün parçası olan yarışmalara da eleştiri niteliğinde bir film. Alan Arkin, bu filmle, 2007 En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarını almış. Küçük bir kızın gözünden hayatın daha sıcak, daha duygusal yanlarını görüyoruz. İlla Amerikan filmi diyorsanız tamam işte!

7 yorum:

cekirdeksizuzum dedi ki...

Merhaba
Bu filme en kısa zamanda ben de gitmek istiyorum. Haftasonu arkadaşlar da çok övdü.
Blogu çok sevdim artık sık sık uğrarım.
Görüşmek üzere...:)

gezicini dedi ki...

merhaba
yorumların icin tesekkürler, umarım filmi seversin.
sevgiler :-)

Devletsah dedi ki...

Biz galiba Oscarlar açıklandıktan hemen sonra seyrettik. O kadar sıcak ve samimi bulduk ki filmi. Zaten yol filmlerini severim. Bu da çok iyi örneklerinden olmuş. Gizli imgelerle konu desteklenmesi de çok başarılı.

gezicini dedi ki...

ben bu filmi geç keşfetmişim galiba.Amerikan filmlerine antipatim olduğu için herhalde. bir Amerikan filminin yarışmalara eleştirel açıdan bakması da çok enteresan geldi doğrusu.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Gezicini arkadaşım Görkem

www.edasuner.com a bıraktığın yorum sayesinde bende senin cici bloğunu tanıma fırsatı buldum. Çok incesin canım. Ayrıca bu filmi ben çok ama çok beğendim hele son sahne o şeker kızın kostümlü dansı süperdi. Komedi,aile bağları,sevgi, herşeyle mücadeleye rağman birlik olmayı güzel vurgulamışlardı. Ayrıca Snow Cake'i ne yap ne et izle. Ben anıra anıra ağladım süperdi. Sevgiler

gezicini dedi ki...

sevgili EdaSuner,
ben de bu filmi beğendim, hem de Amerikan filmi olmasına rağmen!ayrıca Snow Cake önerini de hemen dikkate alıyorum, teşekkürler!
sevgilerimle :-)
gorki

si-men dedi ki...

filmi seyrederken iddiaya girmiştik, abisi konuşur mu konuşmaz mı diye, kazandım iyi oldu :)
herkes çok alakasız ama yine de uyumlu değil mi sevdim bu filmi! bir de o yarışmadaki kızlar gerçekmiş, inanamadım bu korkunçluğa şaka gibilerdi hepsi!