22 Nisan 2007

Beypazarı

Ben uzun zaman aynı yerde duramayan insanlardanım, sıkılırım, içim daralır. Gezmek bana iyi gelir, hem bedenime hem ruhuma. Uzun yıllar uzun yollar yaptıktan sonra düzenli bir hayata geçmek bazen bünyeyi zorluyor, elimde değil. Hele haftasonu gelir de güneş de açarsa, kendimi yollara vurma arzusu başgösterir. Ne light gündem (Nur Çintay A. ) ne de eşimin evde oturma arzusu beni durduramadı. Bu haftasonu rota Beypazarı idi, bilemiyorum ama galiba 3. kere aynı yollara gidildi. Yine Hıdırlıktepe'den etrafa bakıldı, Taş Mektep'te yemek yemek istendi, yine Beypazarı kurusu, ekmek, havuç alındı. Duyduğumuza göre 23 Nisan'da Uçurtma şenliği yüzünden daha da kalabalık bekleniyormuş. Hani biz yemek için dolandık durduk ama Şenlik günü gidenler naptılar, bilemiyorum.
ek.
Nerede Kalınır?
Hacı Bostan Konağı, Cırcırların Konağı, Müftüzade İzzet Hoca Konağı, Selam Hotel ve Suluhan Pansiyon.
Nerede Yenir?
Taş Mektep, Me'vaların Konağı, İnce Efendi Konağı Osmanlı Sofrası, Bağevi,Hünkar Sofrası.
Ne Yenir?
Havuç (suyu,lokumu,reçeli), Güveç(etli,tavuklu,sebzeli veya pilavlı), Yaprak sarması, Kuru (peksimet), tarhana çorbası , baklava ( 40 kat ) ve höşmerim ve Beypazarı sodası.
Nasıl Gidilir ?
Ankara'dan 120 km uzaklıkta, özel araç ile Ayaş yolu üzerinden. Eski Garajlardan ve AnkaMall önünden yarım saatte bir kalkan midibüs ve otobüslerle.

5 yorum:

Devletsah dedi ki...

Sevgiki Gorki;

Beypazarı ortalama ne kadar sürüyor? Yani kaç dakika demek istiyorum. Bir de ben hafta içi tek başıma acaba hangi toplu taşıma aracıyla giderim oraya. Haftasonu eşimle gitmeden önce araştırma gezisi yapayım bir...

gezicini dedi ki...

Sevgili Devletşah!
Biz arabayla gittigmiz icin sana ortalama 1.5 saat diyebilirim. Ankara'dan toplam 120 km yolculuk yapmak lazım, Ayaş yolundan gidiliyor. Öğrendigime gore Etlik otobüs terminalinden saat başı ve Migros Ankamall önünden her yarım saatte otobüs ve minibus kalkıyormus. Firmalar ise şöyle : Beytaş (telefon 341 22 23), Lider Beypazarı (341 96 73) ve Lüks Beypazarı (342 15 00.) Ben orada iken Beytaş firmasına ait midibüsleri gordum.
Ayrıca 28-29 Nisanda keçe ile ilgili seminer var, Beypazarı festivali ise 2-3 Haziran tarihlerinde. Haftasonlarında cidden çok kalabalık oluyor, ne kadar erken gidilirse o kadar iyi. Yemek icin belediyenin restore ettigi Taş mektep en iyisi.
ayrıntılı bilgi istersen : www.beypazari-bld.gov.tr
İnşallah sen de beğenirsin !

Devletsah dedi ki...

Canım;

Vallahi bu kadar detaylı bilgi beklemiyordum... Çok teşekkür ederim. Bakalım ne zaman gidebileceğiz. Belki haftaya??

Adsız dedi ki...

Ankara'yı çok özledim ya iyi geldi valla

gezicini dedi ki...

sevgili edasuner
sevilecek fazla birşey yok aslında burada. ben deniz kenarında yaşamak isterdim ama kısmet!
sevgiler
gorki