20 Ağustos 2011

Pideköy Ankara

Pideköy Ankara AnkaMall Alışveriş Merkezi Zemin katta bulunan bir pideci. Diğerlerinden farkı ne derseniz, yok fazla bir farkı. Zemin kat daha ferah, daha boş. Yemek yemek için üst kattan çok daha iyi. Pideler pizzaya benziyor. Çok çeşitleri var. Tekrar gidilebilecek bir yer. Pideler 10 TL civarında. Malzeme kaliteli. Yine de pideyi geleneksel pidecilerde yemek daha iyi bir çözüm. Kalabalık AVM'lerde dolaşan bizlerin çok seçenekleri olmuyor. Yedik evet, güzel mi evet. Daha iyileri var mı? Evet daha iyi pideciler de var.
Not. Bodrum'dayız, sıcaktan bunaldık. Kısaca yazıyorum, daha sonraki postlarda daha ayrıntılı görüşelim :-)

11 Ağustos 2011

İsveç köftesi

Ankara'ya sonunda IKEA açıldı. Benim gibi Avrupa veya Amerika kıtasında farklı ülkelerde IKEA alışverişi yapmış olanlar beklemekten yorulmuşlardı. Öyle ya, burası Ankara, yani bozkırın ortası. Kim ne yapsın burada diye herhalde. Arkadaşlarla konuştuk, bekledik bekledik. Sonunda Haziran 2011 yılında, Mamak civarında daha inşaatı bitmemiş bir şantiyenin ortasında IKEA yazısı belirdi. Ankara halkı olarak gittik, gördük, geldik. Meşhur köftelerinden yedik, kahvelerinden içtik. Rivayet ediliyor ki, porsiyonu 5.95 TL' ye satılan resimdeki İsveç köftesinden bir haftada tonla satılmış(!). Ramazan ayına özel iftar menüsü ise 10. 95 TL gibi çok ucuz fiyata satılıyor. IKEA ürünleri mi yoksa restoranı mı daha popüler oldu emin değilim. Tek bildiğim, restoranda günün her saati insanların bekleyip bu köfteden yedikleri. Siz de bekleyin, siz de deneyin :-)

8 Ağustos 2011

Çankaya Lokantası

Ankara Dönercileri arasında en iyilerinden biri olma ihtimali yüksektir. Tam anlamı ile salaş bir esnaf lokantası. Hoşdere'den Atakule'ye doğru çıkarken sağda köşede, Mado'nun hemen yanında .Yemekleri çok çeşitli, günlük olarak sulu, zeytinyağlı her türlü yemek bulunur. Mevsimine göre değişir. Değişmeyen tek şey meşhur döneri. Yağlıdır, pahalıdır ama gerçek dönerdir. Bir porsiyon pilav üstü döner için 12 TL ödersiniz. Çankaya'da sulu yemek yenebilecek iyi yerlerden biridir. Öğlenleri civardaki işyerlerinden yemek için gelenlerle dolup taşar. Döneri de erkenden biter, yemekleri de. Öğleden sonra kapatıp giderler. Dışarıdan bakınca tahmin edemeyeceğiniz kadar çok çeşitli yemekleri vardır. Deneyin derim.
Adres. Çankaya Lokantası. Hoşdere Caddesi No. 228. Telefon. 438 2496.