24 Mayıs 2011

Liva ve pasta

Tam da şimdi zamanı geldi. Yaza uygun bir pasta ile Liva pastanelerini hatırlamak istiyorum. Benim eskiden hatırladığım zamanlarda biz Çankaya'da köşkün hemen arkasında otururduk. Orada bir Angora pastanesi vardı ki tüm mahallede meşhurdu. Biz tüm arkadaşlarla oturur özellikle 'rokoko' yerdik . O ne diyenlere dondurma+pasta diyebilirim kısaca. Angora pastanesi Turan Güneş Bulvarı'na taşındı, biz de Oran Yolu civarına. Son zamanlarda Angora kadar hatta bazen Angora pastanesinden bile daha iyi olan 'Liva Pastanesi' var hayatımızda. Doğum günü, özel gün, yıldönümü derken devamlı Liva'dayız. Pastaları kadar yemekleri de iyi. Bahçeli 3. Caddedeki en uğrak yerimizdi, şimdi ise Yıldız Liva favorimiz. Hamamönü Liva ise tamamen ayrı bir concept, yeri ve konak yapısı olarak çok özel. Resimdeki çilekli pasta ise oğlumun tercihi!

18 Mayıs 2011

Kahve Dünyası

Kahve Dünyası uzun zamandan beri devamlı kahve içmek için gittiğim bir yer. Evime en yakın olan yer 365 Alışveriş Merkezi içindeki Kahve Dünyası. Fakat 365 AVM içindeki neden bilmem, bana samimi bir yer olarak gelmiyor. Yerinden mi, çalışanlarından mı, hizmet kalitesinden mi bilmem. Sevemedim bir türlü. Son zamanlarda ise işime çok yakın olduğu için Köroğlu (Uğur Mumcu) Caddesi üzerindeki Kahve Dünyasına gidiyorum. İlgi, güleryüz, müşteriyi tanıma, ikramlar vs hepsi dört dörtlük! Benim orta şekerli Türk kahvesi içtiğimi biliyorlar. Servis hızlı ve özenli. Drajeleri, çikolataları, çekilmiş Türk kahveleri çok güzel. Kaşık çikolataları ve portakallı drajeleri ise özellikle oğlumun gözdesi. Yaza özel dondurmaya da başladılar. Hatta yoğurtlu dondurmaları bile var! Denemeye değer diyorum...
Not. Resimler, Bodrum Marina Kahve Dünyası. Yeri ve manzarası muhteşem :-)

Adres. Kahve Dünyası, Uğur Mumcu Caddesi, No.71, GOP, Ankara.

17 Mayıs 2011

Elizinn Cafe

Elizinn Tunalı Hilmi Caddesinin tam ortasında güzel bir cafe. Hem restaurant hem de pastane şeklinde hizmet veriyor. Pastane-cafe olarak çok güzel ürünleri var. Pastalar, özel gün çikolata ve pastaları, tuzlu ve tatlıları gerçekten çok güzel ve taze. Kendi üretimleri olan çikolataları da var. Günün farklı saatlerinde kahvaltı, açık büfe seçenekleri var. Pastane olarak çok güzel ama, restaurant için aynı şeyi söyleyemem. Resimdeki gibi denediğim sandviç,salata veya dürüm gibi ürünler yeterince iyi değildi. Birkaç farklı ürün denedim ama beğenmedim.
Hamile iken doktor kontrolü sonrasında burada oturur, durum değerlendirmesi yapardık. Bu yüzden bende özel anıları olan bir yerdir. Üst katı özellikle Tunalı Hilmi manzarası için severim. Alt kat bahçesi de çok popüler. Etraftaki yabancılardan da gelen oluyor.
Kısacası, pasta, çikolata, tatlı ve tuzlu çeşitleri, açık büfe kahvaltıları için evet, yemek için hayır diyorum.
Adres. Elizinn Patisserie Restaurant, Tunalı Hilmi Caddesi, 81/A, Kavaklıdere, Ankara

16 Mayıs 2011

Patile

Patile güzel bir mekan. Az sayıda bulunan ev yemekleri yapan yerlerden. Yeri Birlik Mahallesinde, park yeri sorun yok. Zirvekent'in hemen arkasındaki caddede. Böyle ev yemekleri yapan aile işletmeleri ne yazık ki fazla yok. Olanlar da yüksek fiyatları nedeniyle müşteri kazanmakta zorluk çekiyor. Örnek Mantar. Ben bu Patile'yi ilk günden beri çok sevdim. Arkadaşlarımla kahvaltı yaptım, ailece yemeğe gidiyoruz, fırsat buldukça uğruyorum. Her şey çok taze ve günlük. Günlük olarak hazırlanan bir menüleri var. Ayrıca zeytinyağlılar, mantı, içli köfte, börekler, tatlı çeşitleri mevcut. Öğlen yemekleri için ideal. Ayrıca sabah kahvaltıları tek kelime ile eksiksiz. Menemenden gözlemeye kadar ne istesem var. Ezmesi, reçelleri, ekmekleri çok nefis. Gerçekten uzun zamandan beri kalite ve fiyat dengesiyle bu kadar çok sevdiğim bir yer azdır. Mutlaka tavsiye ediyorum !
Adres. Patile, Birlik Mahallesi, 435. Cadde, 63/15, Zirvekent Karşısı, Birlik, Ankara.

4 Mayıs 2011

Elif Özkaleli ile Patile'de kahvaltı

Üzerinden uzun bir zaman geçti ama ben ancak yazabiliyorum. 20 Mart Pazar günü Başak Temel organizasyonu ile Fizyoterapist Elif Özkaleli ile blogger arkadaşlarla kahvaltı yaptık. Mekan Patile.
Amaç sağlıklı yaşam hareketi kampanyası. Bir kampanya olarak başlayan etkinlik, blogger katılımı ile daha geniş katılımlı hale gelmiş.  'Yaşam harekettir, hareket yaşam!' sloganı ile başlayan kampanya,  tüm Ankara'lıları daha sağlıklı bir yaşama çağırıyor.  Fonksiyon Manuel Fizyoterapi kliniğinde, klasik FTR yöntemlerinin dışında hastaların tıbbi ihtiyaçlarına göre tedavi uygulanmakta. Fizyoterapist Elif Özkaleli, bizi manuel fizyoterapi ile ilgili olarak bilgilendirdi.
Patile hakkında tekrar yazacağım. Benim çok sevdiğim bir yer.  Özellikle sabah kahvaltıları favorim!
Başak Temel ve Elif Özkaleli'ye bizi ağırladıkları için tekrar teşekkür ediyorum.